Внимание! Изтича валидността на близо 240 000 е-винетки. На интернет страницата

...
Внимание! Изтича валидността на близо 240 000 е-винетки. На интернет страницата
Коментари Харесай

Внимание! Изтича валидността на близо 240 000 е-винетки

Внимание! Изтича валидността на близо 240 000 е-винетки. На интернет страницата www.bgtoll.bg от бутона „ Проверка на винетка “, след въвеждане на регистрационния номер на автомобила и страната, в която е регистриран, всеки водач може да получи информация за крайния период на електронната винетка, без значение от кое място е купена, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура “.

Статусът може да е „ деен “, „ с изминал период “ или „ необработен “ в случаите, когато винетката се взема с отсрочен старт до 30 дни от началната дата на годност.
От началото на годината до 29 февруари са продадени над 1 000 000 е-винетки
за 59 513 848 лева. Най-предпочитана е годишната винетка – 615 564 броя. Тя е и най-изгодна за водачите, защото за ден прилагане на цялата републиканска инфраструктура пътната такса е към 24 стотинки, припомнят от пътната организация. След годишните винетки най-купувани са седмичните – 263 092 бр., следвани от уикенд винетки – 63 602 бр., месечни – 53 578 бр. и тримесечни – 10 845 бр.

За втора поредна година цените на е-винетките за леки коли остават непроменени.
Годишната е 87 лева, тримесечната – 48 лева, месечната – 27 лева, а седмичната – 13 лева
Без смяна е и цената на уикенд винетката – 9 лева Най-изгодна за водачите е годишната винетка.

Приходите от тол такси от 1 януари до 29 февруари са 91 123 733,26 лева От тях 8 429 474,76 лева са от маршрутни карти, а 82 694 258,57 лева от тол заявления. От контролната активност – наложени обезщетителни такси и актове за определяне на административни нарушавания, са събрани към 4,6 млн. лева С това общите доходи от пътни такси – е-винетка, тол и контролни действия, през януари и февруари 2024 година са над 155 млн. лева

Националното тол ръководство моли потребителите при пазаруване на е-винетка да употребяват уеб страницата www.bgtoll.bg или мобилното приложение, както и останалите канали за продажба на АПИ – на гише против заплащане в брой или посредством терминал за самотаксуване – с карта.
Гишета са ситуирани на главните гранични контролно-пропускателни пунктове,
както и в 27-те регионални пътни ръководства в цялата страната. Терминалите за самотаксуване са 461. Електронни винетки може да бъдат купени и от партньорската мрежа на Агенция „ Пътна инфраструктура “.
При пазаруването на е-винетка е необходимо потребителите деликатно да преглеждат
и ревизират въведената от тях или от съответния чиновник информация преди да потвърдят финалното заплащане за електронната винетка. Отговорността за попълване на правилна информация за номер на пътното транспортно средство, категорията му и интервала на годност на винетката е на притежателя или ползвателя му. В случай на погрешно декларирани данни се смята, че не е заплатена дължимата такса за съответния автомобил.
Вписването на знаците от регистрационния номер може да бъде и на кирилица, и на латиница,
само че да подхожда на знаците в самия регистрационен номер. При изписването на номера се вкарват единствено букви и числа. Символите 0 (нула) и О (буква О) не са взаимозаменяеми. За цифра от номера би трябвало да се изпише 0 (нула), а за писмен знак „ О “. В случай че регистрационният номер съдържа тире, точка или период, те не се вкарват.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР